Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει υπό την κοινοβουλευτική του εποπτεία την Εκλογική Περιφέρεια της Ζακύνθου, έκανε σήμερα Κυριακή 26 Αυγούστου 2012, την εξής δήλωση:....
«Η επίσκεψή μου στη Ζάκυνθο βρίσκεται σε εξέλιξη και μόλις ολοκλήρωσα την περιοδεία μου, μαζί με τους Πολιτευτές και τους Συντονιστές του Κινήματος στο νησί, στις περισσότερες των πυρόπληκτων περιοχών.
Οι φωτιές των τελευταίων ημερών, για πολλοστή φορά στα ίδια σημεία τα τελευταία χρόνια, έχουν αφήσει τραύματα που χρειάζονται πάνω από μία δεκαετία για να επουλωθούν.
Δεκάδες χιλιάδες στρέμματα με πεύκα, ελιές (που είναι μία από τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του νησιού) και χορτολιβαδικές εκτάσεις έγιναν στάχτη.

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής με υπογραφή του Προέδρου της Νίκου Γιακουμέλου και με την συνυπογραφή των Πολιτευτών του Κινήματος, θα καταθέσουν την Τρίτη μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Ζακύνθου προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες εμπρησμού και τυχόν ποινικές ευθύνες εμπλεκομένων προσώπων.

Υπενθυμίζω ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα καταθέσουν για Κοινοβουλευτικό Έλεγχο πλήρη φάκελο για τις καταστροφικότερες πυρκαγιές του καλοκαιριού, όπως αυτές της Χαλκιδικής-Αγίου Όρους, Χίου, Ζακύνθου, Εύβοιας κλπ.

Σε αυτό το φάκελο, ο οποίος θα διαβιβαστεί και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, θα συμπεριληφθεί και η τραγική έλλειψη υποδομών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η οποία δυσχεραίνει σε τεράστιο βαθμό το έργο των ανδρών του Σώματος».