Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Δήλωση Λαφαζάνη για το ξεπούλημα ΕΛΤΑ και ΕΛΒΟ

Η δήλωση του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, σχετικά με την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων ...
και Αποκρατικοποιήσεων για πλήρη αποκρατικοποίηση των ΕΛΤΑ και πώληση έως και του συνόλου των μετόχων της ΕΛΒΟ που κατέχει το Δημόσιο, είναι η εξής :...
'' Η απόφαση εξπρές της κυβέρνησης, η οποία για άλλη μια φορά ελήφθη Παρασκευή το βράδυ ''του φονιά '', να ανοίξουν οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση-ξεπούλημα, μιας στρατηγικής σημασίας επιχείρησης όπως τον ΕΛΤΑ, θα δώσει τη χαριστική βολή στις λαϊκές ταχυδρομικές υπηρεσίες και στην ελληνική περιφέρεια, ενώ η πώληση της ΕΛΒΟ θα σημάνει την ουσιαστική διάλυση μιας κρίσιμης επιχειρησιακής μονάδας, που μπορεί να έχει μια ιδιαίτερη συμβολή στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Ειδικότερα επισημαίνουμε ότι οι διαδικασίες για το ξεπούλημα των ΕΛΤΑ συνδέονται και αποτελούν προπομπό για το απαράδεκτο ξεπούλημα και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Είναι προφανές και εξαιρετικά ανάλγητο, ότι αυτές οι ιδιωτικοποιήσεις θα αφήσουν χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο, πολλαπλασιάζοντας τις απέραντες στρατιές των ανέργων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για να μην προχωρήσουν και να ματαιωθούν οι διαδικασίες πώλησης των ΕΛΤΑ και της ΕΛΒΟ, τις οποίες, ούτως ή άλλως, δε νομιμοποιεί και δε θα αναγνωρίσει ως τετελεσμένα ''.

ΠΗΓΗ:http://fimotro.blogspot.gr/