Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Ν' αποτραπεί η συρρίκνωση και ο στραγγαλισμός της Αυτοδιοίκησης.

Οι Δήμοι όλης της χώρας αρχίζουν γενικευμένη κινητοποίηση διαφόρων μορφών, διαμαρτυρόμενοι για την ουσιαστική στάση πληρωμών που τους έχει επιβάλει η κυβέρνηση.
Η περικοπή κατά 60% των κρατικών εσόδων, των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, και η επιπλέον μείωση 30% από το φετινό προϋπολογισμό, οδηγεί στην πραγματικότητα τους Δήμους σε χρεοκοπία. Συρρικνώνει, στραγγαλίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι...
Δήμοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα από τον Σεπτέμβρη και μετά να εκπληρώνουν τις ανελαστικές τους υποχρεώσεις, ούτε να παρέχουν τις ανταποδοτικές υπηρεσίες στους πολίτες, αλλά, βεβαίως, ούτε και να πληρώνουν τους μισθούς στους εργαζόμενους τους. Πολύ δε περισσότερο, θ' αδυνατούν να προσφέρουν κοινωνικό έργο και κοινωνική στήριξη στους δημότες τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ταυτόχρονες κινητοποιήσεις βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι", καθώς και στις Δημοτικές Μονάδες Πρόληψης. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αιρετοί άρχοντες, που στη μεγάλη τους πλειοψηφία στηρίχθηκαν από τα κόμματα του μνημονίου και του "Καλλικράτη", διαμαρτύρονται και κινητοποιούνται γιατί αδυνατούν να λειτουργήσουν τους Δήμους τους.
Η Αυτοδιοίκηση στραγγαλίζεται, οι κοινωνικές υπηρεσίες συρρικνώνονται,. Η τρικομματική συγκυβέρνηση προχωρά με τόσο μεγάλη ευκολία σε νέα μέτρα πάνω από 15 δις ευρώ. Η χρεοκοπία δεν είναι προ των πυλών. Κοινωνική χρεοκοπία έχει ήδη επέλθει. Η χώρα βυθίζεται και, αν δεν ανατραπεί η λαίλαπα των μνημονίων, πολύ σύντομα θα βρεθούμε μέσα σε μία απερίγραπτη κοινωνική ένταση.
Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κέρκυρας, εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στις κινητοποιήσεις των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δηλώνουμε ότι θ' αγωνιστούμε με κάθε τρόπο για να αποτραπεί η συρρίκνωση και ο στραγγαλισμός της Αυτοδιοίκησης και των Δήμων. Θ' αγωνιστούμε για τα στοιχειώδη και τα αυτονόητα, για να μην καταργηθεί ο ίδιος ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.