Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Η παράνομη διαφήμιση στο Δήμο Παλαιοκαστριτών

Από τη Δημοτική Ενότητα Παλαιοκαστριτών, εκδόθηκε ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο Αντιδήμαρχος Γεράσιμος Φωτεινός, προς ενημέρωση των επαγγελματιών της περιοχής Παλαιοκαστρίτσας και η οποία έχει ως εξής:
«Επειδή στην περιοχή μας παρατηρείται έντονα το φαινόμενο των παράνομων υπαιθρίων διαφημίσεων και αφισοκολλήσεων, σας γνωρίζουμε ότι...
όσοι έχουν τοποθετήσει ΠΑΡΑΝΟΜΑ υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες, ομπρέλες, καρέκλες, τραπέζια ή έχουν τοποθετήσει τα παραπάνω ΧΩΡΙΣ την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια σε δημοτικό, κοινόχρηστο, δημόσιο, ιδιωτικό χώρο, θα πρέπει μέχρι την 26η Αυγούστου 2012 να τις αφαιρέσουν.
Όσες δεν αφαιρεθούν από τους διαφημιζόμενους, τη Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012 συνεργεία του Δήμου σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, το Λιμεναρχείο και τη Δημοτική Αστυνομία θα τις αφαιρέσουν και θα καταλογισθεί η δαπάνη αφαίρεσης και θα επιβληθεί πρόστιμο στον παράνομα διαφημιζόμενο, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία περί διαφημίσεων και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Οι αφαιρούμενες πινακίδες θα θεωρηθούν από το Δήμο ως ρύποι και θα διαχειριστούν με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη τη δυνατότητα προώθησής τους σε χώρους ανακύκλωσης.
Ο Αντιδήμαρχος
Γεράσιμος Φωτεινός».