Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Εθνικός κίνδυνος! Να ενδιαφερθεί κάποιος εκ των αρμοδίων

Αρθρο του Δημ. Καρύδη

Η οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Σήμερα δε θα αναφερθούμε σδε αυτά. Λέγονται και γράφονται άλλωστε τόσα.
Σήμερα θέλω να θέσω μία σειρά από ζητήματα τα οποία η τρικομματική κυβέρνηση δεν έχει δει όσο επισταμένα θα έπρεπε.
Καλά είναι να φροντίζεις τα ανατολικά σύνορα και να προσπαθείς να ανακόψεις το κύμα της λαθρομετανάστευσης, αλλά εξ ίσου καλό είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες να...
έχουν το νου τους και στα δυτικά της χώρας.
Η Κέρκυρα και τα τρία Διαπόντια Νησιά είναι ο μοναδικός ακριτικός χώρος που δεν αναγνωρίζεται ως παραμεθόρτια περιοχή. Οι μοναδικοί ακρίτες που δεν θεωρούνται ακρίτες.
Ετσι άκριτα, το Ελληνικό Κράτος το οποίο οφείλει την ύπαρξη του στα Επτάνησα, θα έπρεπε να είχε μεγαλύτερο σεβασμό στους Επτανήσιους. Αλλά δυστυχώς δεν έχει. Αν είχε, θα πρόσεχε τα Διαπόντια και την Ερείκουσα ιδιαιτέρως. Κρούω σήμερα τον κώδωνα του κινδύνου.
Παρακολουθώ τα καλοκαίρια της κρίσης πολλά καράβια να πηγαίνουν και να έρχονται, κόσμος πολύς περνάει και φεύγει και είναι σχεδόν βέβαιο ότι κανείς από όσους θα έπρεπε δεν ξέρουν τι είναι όλοι ετούτοι και τι κάνουν στο νησί.
Εσχάτως έκαναν την εμφάνισή τους τούρκικα πλοία, υπήρξαν προκλήσεις στα βορειοανατολικά υδάτινα σύνορα, υπήρξαν σοβαρές αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς εκτάσεων και ακινήτων στην Ερείκουσα, αλλά οι εδώ και οι των Αθηνών μάλλον αγνοούν τα πάντα.
Ο κίνδυνος είναι μεγάλος. Το τονίζω αυτό ώστε να ενδιαφερθούν οι αρμόδιοι. Φτάνουν μισόλογα στ’ αυτιά μου, πληροφορίες περίεργες. Αλήθεια, στα αυτιά των αρμοδίων δεν έφτασε τίποτα; Δεν άκουσαν τίποτα;
Ο κίνδυνος είναι εθνικών διαστάσεων. Αυτό μπορώ να πω με τρεις λέξεις. Ας το ψάξουν. Ας ενδιαφερθούν.