Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

O Μητροπολίτης Οδησσού και Ιζμαΐλ κ. Αγαθάγγελος και οι βουλευτές της Οδησσού κ.κ. Trukhanov και Presnov,

Το Δήμαρχο Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή επισκέφθηκαν σήμερα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Οδησσού και Ιζμαΐλ κ. Αγαθάγγελος και οι βουλευτές της Οδησσού κ.κ. Trukhanov και Presnov, οι οποίοι βρίσκονται στο νησί προκειμένου να προσκυνήσουν τον Άγιο Σπυρίδωνα και να παρακολουθήσουν τις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου, πολιούχου της Κέρκυρας.
«Από την Οδησσό ξεκίνησε η Ελληνική Επανάσταση για την ελευθερία της πατρίδας σας κύριε Δήμαρχε» είπε ο Μητροπολίτης Οδησσού συμπληρώνοντας ότι «παρακολουθούμε με μεγάλο σεβασμό τον...
 σημερινό αγώνα του ελληνικού λαού, που στέκεται στα πόδια του παρά τις μεγάλες δυσκολίες».
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Οδησσού ενημέρωσε ότι υπάρχει έντονο ελληνικό στοιχείο στην πόλη του, δραστήριος ελληνικός σύλλογος και συνέχισε: «Μας ενώνουν πολλά πράγματα, αλλά περισσότερο από όλα μας ενώνει η Ορθοδοξία. Στο μέλλον θα περάσουμε πολλές ακόμη δοκιμασίες, αλλά ο Θεός θα μας βοηθήσει και όλα θα πάνε καλά».
Ο Μητροπολίτης κ. Αγαθάγγελος και οι δύο Ουκρανοί βουλευτές συζήτησαν με το Δήμαρχο Κέρκυρας για συνεργασία των δύο πόλεων με πολιτιστικές ανταλλαγές, στον τομέα του θρησκευτικού τουρισμού και την ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο πόλεων.
«Αγαπάμε πολύ την Ελλάδα, δεν είναι τυχαίο ότι η μεγαλύτερη πλατεία της Οδησσού λέγεται Ελληνική Πλατεία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Trukhanov.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Οδησσού και τους δύο βουλευτές για την επίσκεψη στην Κέρκυρα, τους καλωσόρισε στο νησί και τους προσκάλεσε να επισκεφθούν ξανά την Κέρκυρα, ως προσκεκλημένοι του Δήμου, προκειμένου να έχουν περισσότερο χρόνο να δουν την πλούσια αρχιτεκτονική παράδοση και τα μνημεία του τόπου. Αποδέχθηκε την πρόσκλησή τους να επισκεφθεί την Οδησσό και συζήτησε μαζί τους για την συνεργασία με υπογραφή πρωτοκόλλου φιλίας μεταξύ των δύο πόλεων.
«Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος που σας υποδέχομαι στο νησί, αυτές τις ημέρες που γιορτάζουμε με λαμπρότητα την ανάμνηση του θαύματος του πολιούχου Αγίου μας. Οι σχέσεις των δύο λαών μας ήταν πάντα και συνεχίζουν να είναι πολύ στενές. Στο άμεσο μέλλον θα κάνουμε μαζί όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού, με έμφαση στον θρησκευτικό τουρισμό. Μας ενώνει ο Χριστιανισμός. Στις δύσκολες εποχές σημασία έχει να κρατήσουμε ψηλά τη σημαία της πίστης μας. Σας ευχαριστώ για την αγάπη που δείχνετε στον ελληνικό λαό και στο μέλλον οι σχέσεις των δύο πόλεων θα γίνουν ακόμη στενότερες», είπε ο Δήμαρχος Κέρκυρας.