Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Επίσκεψη Τρεπεκλή στην Ερείκουσα- Δίνονται 700.000

Την Ερείκουσα επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής, την Τετάρτη 26/9 και την Πέμπτη 27/9/2012, προκειμένου να έχει επαφές και συζητήσεις με τους κατοίκους και δημότες για τα προβλήματα που βιώνουν στα Διαπόντια Νησιά.
Ο Δήμαρχος μαζί με τον Αντιδήμαρχο Ερείκουσας Σπύρο Αργυρό είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το υπό εξέλιξη έργο της διάνοιξης της δημοτικής οδού Φύκι Πόρτο, προϋπολογισμού 330.000 ευρώ, ενώ πραγματοποίησαν και σύσκεψη στο Δημοτικό...
Κατάστημα, με το Τοπικό Συμβούλιο και τους κατοίκους.
Τα προβλήματα που κυρίως ανέφεραν οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού είναι η συγκοινωνιακή σύνδεση (πρόβλημα ιδιαίτερα έντονο τους χειμερινούς μήνες), καθώς και τα ζητήματα που αφορούν στα επιδοτούμενα σκάφη που έχουν δρομολογηθεί από την πόλη της Κέρκυρας και το λιμάνι του Αγίου Στεφάνου.
Το πρόβλημα των παροχών υγείας απασχόλησε επίσης την σύσκεψη, με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται για την έλλειψη υγειονομικής περίθαλψης, κυρίως τους χειμερινούς μήνες που υπάρχει απουσία του αγροτικού γιατρού.
Ο Δήμαρχος Γ. Τρεπεκλής ενημέρωσε επίσης τους κατοίκους για την πρόθεσή του να εντάξει την Ερείκουσα σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ύψους 3 εκ. ευρώ, μέσω του οποίου θα χαρακτηριστεί ως «πράσινο νησί», και θα καταστήσει το νησί ανεξάρτητο ενεργειακά, ενώ θα υπάρξουν και επιδοτήσεις για τους κατοίκους προκειμένου να γίνουν ενεργειακές παρεμβάσεις στα ιδιωτικά κτίρια.
Ο κ. Τρεπεκλής ανακοίνωσε επίσης ότι την επόμενη χρονιά θα γίνουν σε όλα τα Διαπόντια Νησιά παρεμβάσεις για την ανάδειξη των παλιών μονοπατιών, την προμήθεια μηχανημάτων και την καλυτέρευση των υποδομών.
Στην Ερείκουσα το ποσό που αναλογεί είναι 700.000 ευρώ, μέσω του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Ανάπτυξης Μικρών Νησιών Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ θα γίνει και η προμήθεια ειδικού σκάφους παντός καιρού, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα της συγκοινωνίας. Τέλος ο Δήμαρχος Κέρκυρας και ο Αντιδήμαρχος Ερείκουσας επισκέφθηκαν το Δημοτικό Σχολείο Ερείκουσας, και συμμετείχαν στη διαδικασία τηλε-εκπαίδευσης που υλοποιεί ο Δήμος Κέρκυρας σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλκίδας. Μέσω αυτής της διαδικασίας, οι 3 μαθητές που έχουν απομείνει, πέραν των μαθημάτων που κάνουν με το δάσκαλό τους, έχουν την ευκαιρία να αποκτούν πρόσθετες γνώσεις με μαθήματα, όπως αγγλικά, πληροφορική, μουσική κλπ.