Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Συνάντηση Περιφερειάρχη Ι. Ν με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εμπορίου της Σερβίας και τον Πρέσβη της Σερβίας

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, δέχτηκε το μεσημέρι της Τετάρτης την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εμπορίου της Σερβίας Νέγκοβαν Στάνκοβιτς και του Πρέσβη της Σερβίας στη χώρα μας Ντράγκαν Ζουπάνιεβατς.
Στη συνάντηση παραβρισκόταν ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Κέρκυρας Χρήστος Σκούρτης και ο Πρόξενος της Σερβίας στην Κέρκυρα, Σπύρος Μάστορας. Ο...
 Περιφερειάρχης καλωσόρισε τους επίσημους Σέρβους, οι οποίοι βρίσκονται στην Κέρκυρα με την ευκαιρία των ετήσιων εκδηλώσεων που διοργανώνουν στο νησί και συγκεκριμένα στη νησίδα Βίδο, στα Γουβιά και στον Άγιο Ματθαίο, σε μνήμη των Σέρβων στρατιωτών του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου που είχαν έρθει στην Κέρκυρα.
Ο κ. Σπύρου αναφέρθηκε στις παραδοσιακά στενές και αδελφικές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο λαών, οι οποίες διατηρούνται αναλλοίωτες και αναπτύσσονται σε διάφορους τομείς, όπως στο εμπόριο αλλά και ιδιαιτέρως στον τουρισμό.
«Στόχος μας είναι», τόνισε ο Περιφερειάρχης, «αυτές οι σχέσεις να αναπτυχθούν ακόμα περισσότερο και να υπάρχει αλληλοϋποστήριξη μεταξύ των δύο λαών. Η Περιφέρεια συμπεριλαμβάνει στο ετήσιο πρόγραμμα προβολής του τουριστικού μας προορισμού τη Σερβία, προσδοκώντας την προσέλκυση επισκεπτών από τη γειτονική και φιλική χώρα σας, κάτι που με μεγάλη μας χαρά βλέπουμε να συμβαίνει», είπε ο κ. Σπύρου απευθυνόμενος στους Σέρβους επισκέπτες. Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εμπορίου της Σερβίας αλλά και ο Πρέσβης της Σερβίας, ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για την υποδοχή που τους επεφύλαξε και αναφέρθηκαν από την πλευρά τους στους στενούς δεσμούς που ενώνουν τους δύο λαούς, ενώ τον προσκάλεσαν να συμμετάσχει στις αυριανές εκδηλώσεις που έχουν οργανώσει.