Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Ενισχύονται οι κοινωνικές δομές του Δήμου

Ο Δήμος της Κέρκυρας, συμπράττει και υλοποιεί ένα ακόμα πρόγραμμα κοινωνικού χαρακτήρα, σε συνεργασία με την ΜΚΟ «ΚΛΙΜΑΚΑ», που είναι και ο δικαιούχος του προγράμματος και την ΜΚΟ «Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών»
Το πρόγραμμα δημιουργίας κοινωνικών δομών, περιλαμβάνει κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό φαρμακείο, δημοτικό λαχανόκηπο, παροχή συσσιτίου, γραφείο διαμεσολάβησης, τράπεζα χρόνου και κέντρο ημερήσιας φιλοξενίας αστέγων
Μετά τη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Κέρκυρας κ. Τρεπεκλής, με τους εκπροσώπους των δύο μη κυβερνητικών οργανώσεων, δήλωσε:...
  «Το πρόγραμμα δημιουργίας κοινωνικών δομών, περιλαμβάνει δράσεις ιδιαίτερα σημαντικές, κυρίως μετά τη συνεχή μείωση των εσόδων προς τους Δήμους, όπου παλεύουμε καθημερινά να εξασφαλίσουμε για τους πολίτες ακόμα και τα αυτονόητα. Να σημειώσουμε ότι ο Δήμος υλοποιεί ήδη την παροχή συσσιτίου, σε συνανθρώπους μας και μέσα από το πρόγραμμα σκοπεύουμε να ενισχύσουμε αυτή την πρωτοβουλία.

Για την λειτουργία των κοινωνικών δομών, θα προσληφθούν 33 νέοι άνεργοι έως 30 ετών διαφόρων ειδικοτήτων με διαδικασίες που θα υλοποιήσει ο δικαιούχος φορέας, δηλαδή η «ΚΛΙΜΑΚΑ». Με αυτό αυτόν τον τρόπο, συνδράμουμε σε ένα βαθμό και στην αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της ανεργίας που πλήττει κυρίως τους νέους .

Ο Δήμος της Κέρκυρας αντιστέκεται μέσα σ’ αυτή τη ζοφερή κατάσταση που βιώνει η πατρίδα μας και στέλνει μηνύματα αισιοδοξίας και κοινωνικής ανάτασης, για τους ανθρώπους που το έχουν άμεσα ανάγκη. Τα οφέλη από αυτήν την προσπάθεια θα έχουν αντανάκλαση σε ολόκληρη την κερκυραϊκή κοινωνία»