Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Δήλωση του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στέφανου Σαμοΐλη για το αεροδρόμιο Κέρκυρας


Πάγια είναι η αντίθεσή μας στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, που συστηματικά μεθοδεύει η τροϊκανή τρικομματική κυβέρνηση. Με οποιοδήποτε τρόπο, θα αντισταθούμε στο ξεπούλημα της ελληνικής περιουσίας και ειδικότερα στα σχέδια ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου Κέρκυρας “Ι. Καποδίστριας”.
Ο υπουργός κ. Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε ότι μέσα στο επόμενο τετράμηνο θα ολοκληρωθεί η διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων των αεροδρομίων. Μήπως γι’αυτό συντηρούν το καθεστώς απαξίωσης και υποβάθμισης των...
ελληνικών αεροδρομίων; Μήπως γι’αυτό το αεροδρόμιο Κέρκυρας, δεν εκσυγχρονίζεται ως προς τις υποδομές του και δεν καλύπτεται ως προς τις 40 κενές οργανικές θέσεις εργαζομένων;
Μόνο υπό αυτό το πρίσμα, μπορούμε να ερμηνεύσουμε τις επαναλαμβανόμενες βλάβες στα ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα του αερολιμένα, με αποκορύφωμα το black out την 25-08-12. Αλλιώς δεν δικαιολογείται, να μην έχει τεθεί έως τώρα σε λειτουργία ο Υποσταθμός Μέσης Τάσης, η δημοπράτηση της σύνδεσης του οποίου έχει ήδη κατακυρωθεί από τον Απρίλιο του 2012.
Κι όμως, τα αεροδρόμια της Ελλάδας, αποδίδουν ετησίως στο Υπ. Οικονομικών περίπου 500 εκατ. ευρώ, απ’ τα οποία σχεδόν τίποτα δεν επενδύεται για τη βελτίωση των υποδομών. Αυτή η κατάσταση διαιωνίζεται, με στόχο το συνολικό κόστος των απαιτούμενων παρεμβάσεων εκσυγχρονισμού να παρουσιάζεται υπέρογκο, της τάξης του 1,5 δις. ευρώ. Έτσι λοιπόν, στοιχειοθετείται η ανάγκη παραχώρησης των αεροδρομίων σε ιδιώτες: “οι ελλείψεις ανέρχονται σε δις. επειδή…ποτέ δεν φροντίσαμε να καλυφθούν ! Επομένως πουλήστε τα !”
Η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΥΠΑ, ας φανούν τουλάχιστον ειλικρινείς και ας παραδεχτούν την εσκεμμένη από πλευράς τους εξαπάτηση, τόσο των εργαζομένων στα αεροδρόμια όσο και του ελληνικού λαού. Ας μας πουν τουλάχιστον φανερά, ότι συνειδητά εκποιούν το αεροδρόμιο Κέρκυρας, στην τιμή του ετήσιου τζίρου του !
Είναι σίγουρο ότι θα κληθούν να λογοδοτήσουν, για όσες ιδιωτικοποιήσεις, με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες προωθούν, προς όφελος των ξένων ελίτ και εις βάρος των ελλήνων πολιτών.