Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Προς δημοπράτηση η παράκαμψη αεροδρομίου Κέρκυρας – Υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ι.Ν. -παρουσία του Δημάρχου Κέρκυρας- τη δημοπράτηση του έργου

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, υπέγραψε σήμερα παρουσία του Δημάρχου Κέρκυρας, Γιάννη Τρεπεκλή, του Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, Χρήστου Σκούρτη και του Προϊσταμένου της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Π.Ι.Ν. Πέτρου Οικονόμου, τη σύμφωνη γνώμη για τα σχέδια των τευχών δημοπράτησης και...
τη διαδικασία σύμφωνα με την οποία θα προκηρυχθεί το Υποέργο: «Διασφάλιση κυκλοφορίας παράκαμψης αεροδρομίου Κέρκυρας».

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 2.485.000 ευρώ και φορέας εκτέλεσης αυτού είναι ο Δήμος Κέρκυρας.

Δηλώσεις

Σπ. Σπύρου: «Στόχος μας να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τους πόρους του ΕΣΠΑ»

Μετά την υπογραφή ο Περιφερειάρχης Σπυρίδων Σπύρου τόνισε τα εξής:
«Στόχος σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, που οι πόροι είναι πάρα πολύ περιορισμένοι και τα έργα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών έχουν δυσκολέψει, είναι να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τους πόρους του ΕΣΠΑ.
Έργα τα οποία είναι δρομολογημένα, έργα που έρχονται από παλιά θα τα προχωρήσουμε, ώστε να ολοκληρωθούν και να δοθούν σε χρήση.
Ένα τέτοιο έργο, το οποίο είναι απαραίτητο για την Κέρκυρα και βρίσκεται στην είσοδο της Κέρκυρας από το νότο, από τα Τρία Γεφύρια προς τη «Βίλλα Ρόσσα», είναι η παράκαμψη αεροδρομίου. Αυτό το έργο συγκαταλέγεται στην κατηγορία των έργων που έρχονται από το παρελθόν, είχε αρκετά προβλήματα και καθυστερήσεις, όλα αυτά όμως κατορθώσαμε να τα ξεπεράσουμε με συνέπεια στο στόχο που είχαμε θέσει και σήμερα υπογράφουμε την εντολή να δημοπρατηθεί το έργο. Εκτιμώ ότι με αυτή την απόφαση το έργο θα προχωρήσει και θα λειτουργήσει ευεργετικά τόσο για την πόλη όσο και για τη γενικότερη λειτουργία του αεροδρομίου «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ».

Ι. Τρεπεκλής: «Ασφάλεια στη λειτουργία του αερολιμένα»

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κέρκυρας, Γιάννης Τρεπεκλής τόνισε χαρακτηριστικά:
«Σήμερα νιώθουμε όλοι ικανοποίηση και η Περιφέρεια και ο Δήμος, με δεδομένο ότι ένα έργο το οποίο είχε ξεκινήσει από το 2005 σήμερα υπογράφεται η δημοπράτησήη του και προχωράμε στην ολοκλήρωση του.
Είναι ένα έργο σημαντικό δεν ανήκει στα όρια του πρώην Δήμου Κερκυραίων ως επένδυση αλλά είναι σε επίπεδο νομού, με δεδομένο ότι εξυπηρετεί την είσοδο στην πόλη και κυρίως παρέχει ασφάλεια στη λειτουργία του αερολιμένα.
Είναι ένα πρόβλημα το οποίο όφειλε να το είχε αντιμετωπίσει η πολιτεία, έπρεπε να είχε τύχει της χρηματοδότησης από το κράτος και το αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών τότε, με δεδομένο ότι το αεροδρόμιο συνεισφέρει στο κράτος αρκετά έσοδα και κάποια από αυτά τα έσοδα πρέπει να επενδύονται στην ευρύτερη περιοχή. Δεν το έκανε το κράτος, όμως ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η Περιφέρεια, ανταποκρινόμενη στο έλλειμμα της πολιτείας έρχεται και με χρηματοδοτήσεις που μπορεί να μας λείπουν από άλλα έργα αποφασίσαμε να στηρίξουμε την ολοκληρωμένη παρέμβαση στην παράκαμψη αεροδρομίου.
Τακτοποιείται έτσι μια εκκρεμότητα του παρελθόντος με ένα έργο σημαντικής υποδομής».

Χρ. Σκούρτης: «Συνεργασία με το Δήμο προς όφελος των πολιτών»

Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Κέρκυρας Χρήστος Σκούρτης είπε τα εξής:
«Με την ευκαιρία αυτή θέλω να πω ότι έχουμε σταθεροποιήσει ένα υψηλό επίπεδο συνεργασίας και σε προσωπικό επίπεδο με τον κύριο Δήμαρχο αλλά και σε επίπεδο υπηρεσιών και θεσμικό. Αυτό βεβαίως είναι προς όφελος των πολιτών του νησιού μας.
Έχουμε κοινή διεκδίκηση και κοινή σκέψη για τα μεγάλα έργα τα οποία θα ακολουθήσουν. Θεωρώ ότι η παράκαμψη του αεροδρομίου είναι ένα μεγάλο έργο, θα προσφέρει δυνατότητα πρόσβασης στην πόλη αλλά κυρίως θα προσφέρει ασφάλεια στη λειτουργία του αεροδρομίου.
Από εδώ και πέρα, με τη συνεργασία και του Δήμου, οι προτεραιότητές μας στις δύσκολες οικονομικά συνθήκες, θα είναι από κοινού. Δεν υπάρχουν ανταγωνισμοί, αντιθέτως υπάρχει καλό πνεύμα συνεργασίας και κατανόησης, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος του τόπου μας και της κοινωνίας».