Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Οι παλαιοί πολεμιοστές της Σερβίας και οι συγγενείς τους στον Ε. Καρύδη

Αντιπροσωπεία Σέρβων, παλαιών πολεμιστών και συγγενών θυμάτων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, πραγματοποίησε χθες το πρωί εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αντιδήμαρχο Ερωτόκριτο Καρύδη. Οι Σέρβοι όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, βρίσκονται αυτές τις μέρες στο νησί μας, για να τιμήσουν τους νεκρούς τους, που βρίσκονται θαμμένοι σε διάφορα σημεία της Κέρκυρας.
Ο κ. Καρύδης, αφού τους καλωσόρισε, μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Γιάννη Τρεπεκλή αλλά και ολόκληρου του Κερκυραϊκού Λαού, προς την σερβική αντιπροσωπεία και στη συνεχεία αναφέρθηκε
με θερμά λόγια για τις σχέσεις φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δυο λαών. «Έναν περίπου αιώνα», είπε ο κ Καρύδης, «οι ανθρώπινες σχέσεις που γεννήθηκαν στις δύσκολες καμπές της ιστορίας και των δύο λαών, παραμένουν αναλλοίωτες στο χρόνο. Οι λαοί μας, έχουν να θυμηθούν κοινούς αγώνες και θυσίες, παρακαταθήκη που άφησαν από κοινού στις νέες γενιές που ακολούθησαν». Εκπρόσωποι της σερβικής αντιπροσωπείας ευχαρίστησαν τον Δήμο της Κέρκυρας για την φιλοξενία και αναφέρθηκαν με την σειρά τους, στους ισχυρούς δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ της Κέρκυρας και της Σερβίας.