Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Τη «Βίλλα Ρόσσα» στην Κέρκυρα επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Ι.Ν- «Ένα βήμα πριν την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ»

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Σπύρου, επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης τη «Βίλλα Ρόσσα», στην Κέρκυρα.
Τον Περιφερειάρχη συνόδευαν ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Π.Ι.Ν, Νικήτας Καραλής, ο Ειδικός Σύμβουλος, Ιωσήφ Ροδίτης, υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε Κέρκυρας και στελέχη της ενδιάμεσης Διαχειριστικής αρχής. Η επίσκεψη έγινε με την ευκαιρία της ένταξης του έργου και της μελέτης...
 στο ΕΣΠΑ και διενεργήθηκε επιτόπια αυτοψία και έλεγχος του χώρου.
Εξετάστηκε ο τρόπος επιλογής του μελετητή και καθορίσθηκαν οι διαρρυθμίσεις, σε σχέση με τη χρήση.
Αμέσως μετά την επίσκεψη ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπυρίδων Σπύρου τόνισε τα εξής:
«Επισκεφθήκαμε σήμερα τη «Βίλλα Ρόσσα» και με ικανοποίηση μπορώ να πω ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.
Τηρώντας τις δεσμεύσεις μας, με στόχο τη διάσωση, την ανάδειξη και την αξιοποίηση του ιστορικού αυτού κτιρίου, εργαστήκαμε με μεθοδικότητα και συνέπεια, για να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια και να μπορούμε πλέον να το εντάξουμε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ώστε να υλοποιηθεί και η απόφαση του Περιφερειακού μας Συμβουλίου.
Η εντολή που έδωσα, προς όλους τους συνεργάτες μου και τους υπηρεσιακούς παράγοντες, είναι να επισπεύσουν τις διαδικασίες και το έργο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ όσο το δυνατόν γρηγορότερα γίνεται».