Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στέφανου Σαμοΐλη για την επίσκεψη του Γερμανού Υφυπ. Εργασίας Hans–Joachim Fuchtel στην Κέρκυρα.

ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΟΙ “ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ” ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ;
ΕΩΣ ΠΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ;

Ο Γερμανός Υφυπ. Εργασίας κ. Hans–Joachim Fuchtel, εκπροσωπεί την ευρύτερη οικονομική πολιτική της Ε.Ε. Το στρατηγικό πρόγραμμα της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Πολιτικής της Ε.Ε. για την περιοχή της Βαλτικής, είναι μια προσπάθεια ισχυροποίησης του βόρειου ευρωπαϊκού άξονα, κυρίως στα πεδία της οικονομικής...
και πολιτικής κυριαρχίας. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια προσπάθεια διάσωσης του ισχυρού τμήματος της Ευρώπης, μπροστά στην καταρρέουσα κατάσταση των λοιπών ευρωπαϊκών κρατών.

Η περίφημη “Πρωτοβουλία JOSEFIN” (πρόγραμμα για τη Βαλτική) δεν είναι τίποτε άλλο, από ένα διεθνικό ταμείο εγγυήσεων, από ένα ευρωπαϊκό όργανο ενδιάμεσου δανεισμού, κάτι σαν τα υπάρχοντα όργανα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ένας παγκόσμιος μηχανισμός εύρεσης αγορών και κεφαλαίων, που στόχο έχουν την οικονομική κυριαρχία των κρατών της βόρειας Ευρώπης. Μιλάμε λοιπόν για ένα “Ειδικό Μνημόνιο για την Κέρκυρα”. Όπως κάποτε το Ευρωσύνταγμα υιοθετήθηκε μέσω “σπασμένων” προγραμμάτων (βλ. Συνθήκη Μπολκενστάιν), έτσι και τώρα το Μνημόνιο θα εφαρμοστεί και μετά τη λήξη του, μέσω “σπασμένων” προγραμμάτων (βλ. JOSEFIN).

Τα συμφέροντα όμως είναι πολλά και διαφεύγουν της απλής αντίληψης του Κερκυραίου πολίτη. Με τέτοια πρωτόκολλα συνεργασίας, διευθετούνται οι μελλοντικές κυριαρχικές τάσεις στον Ενεργειακό Τομέα (Πετρελαϊκά Συστήματα στην Ελλάδα, Δίκτυο Φυσικού Αερίου κλπ) και στον Αναπτυξιακό Τομέα (Δημόσια Έργα, Τραπεζικό Σύστημα, Τουριστικό Κλάδο κλπ). Σε όλα αυτά, ο λαός δεν θα ρωτηθεί ποτέ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας και ο βουλευτής του Σ. Σαμοΐλης, ευθέως προσάπτουν ευθύνες προς την ελληνική Κυβέρνηση, τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπύρου και τον κ. Hans–Joachim Fuchtel, για απόκρυψη της αλήθειας από τον κερκυραϊκό λαό, για ετερογονία σκοπών–μέσων, για λανθάνουσα εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων.

Ζητούν: Να δημοσιοποιηθούν εγκαίρως, τόσο το πρωτόκολλο συνεργασίας των δυο Περιφερειών, όσο και τα πορίσματα της ΠΙΝ από τη μελέτη της συμφωνίας. Τέτοιες συμφωνίες αξίζουν, αν όχι την ετυμηγορία του κερκυραϊκού λαού, τουλάχιστον την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Κέρκυρα, 7/9/2012
Στέφανος Σαμοΐλης
Βουλευτής Κέρκυρας
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ