Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση ΑΝΑΣΑ για τις εξελίξεις στην ακτοπλοϊα

Συνεργοί στο έγκλημα που συντελέστηκε αυτές τις ημέρες σε βάρος του λαού της Κεφαλονιάς της Ιθάκης και της Ζακύνθου ,με την αποδρομολόγηση του πλοίου Επτάνησος και την εγκαθίδρυση ενός μεγάλου μονοπωλίου στις ακτοπλοϊκές γραμμές των τριών νησιών, ο περιφερειάρχης κ. Σπύρου και οι δήμαρχοι των τριών νησιών! Είχαμε προειδοποιήσει πριν πολύ χρόνο. Κάναμε έκκληση πριν λίγες ημέρες...
όταν οι φήμες για την αποδρομολόγηση του Επτάνησος ήταν έντονες. Καλέσαμε τους θεσμικούς εκπροσώπους των νησιών μας να παρέμβουν δραστικά και να υπερασπιστούν τα τοπικά συμφέροντα. Και τι έπραξαν περιφερειάρχης και δήμαρχοι; Απολύτως τίποτα! Ούτε μίλησαν και κυρίως απέφυγαν να παρευρεθούν στην συνεδρίαση του ΣΑΣ που συζητούσε το θέμα!
Από την μια οι εφοπλιστές-πλοιοκτήτες κι από την άλλη τα τοπικά λαϊκά συμφέροντα , αυτοί διάλεξαν να στηρίξουν τους πρώτους, σαν έτοιμοι από καιρό! Ιδιαίτερα ο κ. Σπύρου, δεσμεύεται από τον Δεκέμβριο του 2011 με απόφαση του Π.Σ με βάση την οποία έπρεπε :
 Να καλέσει τους πλοιοκτήτες για συζήτηση και λήψη απόφασης από κοινού για δρομολόγια και τιμές εισιτηρίων
 Να εντάξει την εφαρμογή του «μεταφορικού ισοδύναμου» στο τρέχον ΕΣΠΑ
 Να ζητήσει από την κυβέρνηση και να ενεργήσει ώστε να δημιουργηθεί δημόσιος φορές με λαϊκό έλεγχο που να έχει την ευθύνη αδειών-δρομολογίων-τιμών εισιτηρίων, Είναι ευνόητο ότι αν είχε στοιχειωδώς ενεργήσει, πολλά από όσα εξελίσσονται σήμερα, θα είχαν αποφευχθεί.
Δυστυχώς, για άλλη μια φορά στάθηκε άβουλος και μοιραίος σε βάρος των συμφερόντων των πολιτών του Ιονίου. Η παράταξη μας, η ΑΝ.Α.Σ.Α θεωρεί το θέμα της αποδρομολόγησης του Επτάνησος και της δημιουργίας μονοπωλίου και στις γραμμές Κεφαλονιάς και Ιθάκης ανοικτό, τόσο ως προς την παγίωση του όσο και ως προς την απόδοση ευθυνών.
Αξίζουν συγχαρητήρια στην βουλευτή Κεφαλονιάς-Ιθάκης και στον εκπρόσωπο της δημοτικής αντιπολίτευσης της Ιθάκης ,που αν και δεν όφειλαν, εντούτοις έσπευσαν στην συνεδρίαση του ΣΑΣ, υπερασπιζόμενοι τους πολίτες των νησιών.
Τέλος, όσο για τα δημοσιεύματα που αντί να στηλιτεύουν τους μεγάλους απόντες από την συνεδρίαση του ΣΑΣ , προσπαθούν να μειώσουν την αξία της εκεί παρουσίας της βουλευτού Κεφαλονιάς-Ιθάκης, άξιος ο μισθός τους!
Αργοστόλι, 26/10/2012
Θεόδωρος Γαλιατσάτος Περιφερειακός Σύμβουλος Επικεφαλής ΑΝ.Α.Σ.Α.