Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Σύλλογος Δασκάλων:Διώξεις εκπαιδευτικών για το περιεχόμενο της γιορτής στις 28 Οκτωβρίου

Το Δ.Σ του Συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας με αφορμή τις διώξεις που ασκήθηκαν σε συναδέλφισσα νηπιαγωγό στο Νυδρί της Λευκάδας και στο Σύλλογο διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου,  ομόφωνα καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο, την προκλητική ενέργεια του Δ/ντη....
 της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λευκάδας, να διενεργήσει ΕΔΕ ενάντια σε εκπαιδευτικούς για το περιεχόμενο του γιορτασμού της 28ης Οκτωβρίου μετά από παρέμβαση υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής.

 Θεωρούμε απαράδεκτη και προσβλητική την δίωξη της συναδέλφου. Η προσπάθεια φίμωσης και σωφρονιστικού ελέγχου εκ μέρους της διοίκησης δεν πρέπει να αφήσει αδιάφορο κανέναν εκπαιδευτικό κανέναν γονέα.
 Το πολιτικό σκηνικό που βασίζεται στο φόβο του πολίτη και στην παθητική αποδοχή των όλο και περισσότερο επώδυνων μέτρων θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για αδρανοποιήσει την λαϊκή αντίδραση. Μετά τις κάνες των πολεμικών όπλων που είδαμε στις παρελάσεις, τις συλλήψεις – απολύσεις δημοσιογράφων αλλά και απλών πολιτών με γελοία προσχήματα τώρα ήρθε η σειρά του κόσμου της εκπαίδευσης. Χρειαζόταν απλά η αφορμή. Αυτό έγινε στο Νυδρί. Η δίωξη της νηπιαγωγού είναι εργαλείο νομιμοποίησης του φασισμού στο χώρο μας. Ο ναζιστικές αντιλήψεις περί καθαρότητας της φυλής, του αίματος και του γονιδίου καλλιεργούν την  μισαλλοδοξία, την θρησκοληψία και τον ρατσισμό. 
 Οι σημερινοί φασίστες-εθνικιστές της Χρυσής Αυγής, φυσικοί και πολιτικοί απόγονοι όλων αυτών που δρούσαν σε ανοιχτή συνεργασία με τους Γερμανούς, ενάντια στους Έλληνες αγωνιστές, δεν έχουν καμιά δουλειά στον εορτασμό του αντιφασιστικού αγώνα του λαού μας. Όπως και τότε έτσι και τώρα η Χρυσή Αυγή στηρίζει με νύχια και με δόντια το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα. Κάνει ότι περνά από το χέρι της για να υποστηρίζει τα κέρδη της εργοδοσίας. Στήνουν δουλεμπορικά γραφεία, για να εμπορεύονται εργαζόμενους με τους εργοδότες, διενεργούν εγκληματικές πράξεις κατά των εργαζόμενων, μεταναστών.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, το λαό
*      Να μην επιτρέψουν σε κανέναν φασίστα, σε κανένα μηχανισμό του συστήματος, να χύσει το δηλητήριο του φασισμού και του ρατσισμού στα σχολεία και στην κοινωνία. Να απομονώσουν τους τιμητές  των Ναζί και τους υποστηρικτές τους.
*      Να μην επιτρέψουν σε κανέναν να τους επιβάλλει το «σχολείο κατηχητικό», με τις δογματικές και τις μεταφυσικές δοξασίες, την παραποίηση της ιστορίας και την απόκρυψη ιστορικών αληθειών. Πολύ περισσότερο να πάρουν θέση, να αποβάλλουν κάθε φόβο και να βάλλουν φρένο στους διάφορους ακραίους - συντηρητικούς κύκλους που πιστεύουν - εκτός των άλλων - ότι θα πρέπει να έχουν και λόγο στην εκπαίδευση.
*      Να πάρουν θέση ενάντια στις πολιτικές που ακυρώνουν τον παιδαγωγικό ρόλο του εκπαιδευτικού και τον βλέπουν σαν πειθήνιο προωθητή δεξιοτήτων και μεσάζοντα των ιδιωτικών συμφερόντων!
*       Να μην επιτρέψουν οποιαδήποτε διάκριση ή διαχωρισμό των μαθητών και των εργαζόμενων με βάση τη χώρα καταγωγής, το θρήσκευμα ή το χρώμα του δέρματος. Αντίθετα, να πρωτοστατήσουν με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν ίδια δικαιώματα στη δουλειά, στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Πρόνοια.
*      Καλούμε τους εκπαιδευτικούς των σχολείων να μη φοβηθούν καμία ανυπόστατη φασιστική κατηγορία. Ο σύλλογος τους στηρίζει στις επιλογές τους, δε θα επιτρέψουμε σε κανένα να υπονομεύσει  το έργο μας, δε χρειαζόμαστε προστάτες-τιμητές των σχολικών δραστηριοτήτων και της εκπαιδευτικής διαδικασίας.


 Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε
o        Να ανακληθεί η διαδικασία διενέργειας ΕΔΕ.
o        Να ανακληθούν οι μετακινήσεις των  συναδέλφων νηπιαγωγών.
o        Να σταματήσει κάθε δίωξη των συναδέλφων του ΔΣ Νυδρίου.