Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΜΕ:ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ 48ωρη απεργία 6 και 7 Νοέμβρη

Χωρίς καμιά καθυστέρηση, με οργάνωση, αποφασιστικότητα, μέσα από συνελεύσεις και συλλογικές αποφάσεις, να γίνουν όλα όσα πρέπει, ώστε αυτή η 48ωρη απεργία να γνωρίσει πρωτόγνωρη επιτυχία. Ο κάθε εργαζόμενος πρέπει να πάρει την υπόθεση της απεργίας πάνω του. Σε όλους τους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τις σχολές, στις γειτονιές να γίνει συζήτηση, να παρθούν αποφάσεις...
καθολικής συμμετοχής όλων των εργαζομένων στην απεργία. Κανείς δεν πρόκειται να μας λύσει το πρόβλημα αν όλοι εμείς δεν πάρουμε μέρος στο αγώνα. Όλοι στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, με τις σημαίες της ταξικής πάλης και του αγώνα κόντρα στις φωνές που μας καλούν σε συμβιβασμό και σπέρνουν απογοήτευση. Να τελειώσουμε με τις ξεπουλημένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος που αποτελούν υποστηρικτές των κυβερνήσεων, των εργοδοτών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να κλείσουμε τα αυτιά μας σε τσιράκια και «ειδήμονες», που θέλουν να μας πείσουν ότι δεν γίνεται τίποτα.
Η επιτυχία της απεργίας να τους τρομάξει! Να σηματοδοτήσει νέες καταστάσεις, αντεπίθεση, αγώνες με αποτελέσματα και νίκες. Να μη μείνει μόνο στο αίτημα της καταψήφισης των μέτρων, αλλά να σηματοδοτήσει την εναρξη νέας αγωνιστικής κλιμάκωσης και λαϊκής αντεπίθεσης, που θα ανατρέψει αντιλαϊκές πολιτικές, τρόικα, μνημόνια και δανειακές συμβάσεις. Δεν είναι ανίκητοι! Μπορεί το κράτος των μονοπωλίων να φαίνεται ισχυρό, αλλά τη μάχη την κερδίζει ο πιο οργανωμένος, ο πιο πειθαρχημένος, αυτός που ξέρει για ποιο λόγο αγωνίζεται και που πρέπει να σημαδέψει. Ο εργαζόμενος λαός, δεν πρέπει απλά να αρκεστεί σε ένα βροντερό «όχι» στα νέα βάρβαρα μετρά, αλλά να οξύνει ακόμα περισσότερο τις δυσκολίες και τα προβλήματα που έχουν, να προκαλέσει τριγμούς στο πολιτικό σύστημα, να το παραλύσει, να μη μπορεί να περνά αντιλαϊκά μέτρα. Τώρα γενικός πανεργατικός ξεσηκωμός. Όλοι στους δρόμους, όλοι στην απεργία. Να βουλιάξουν τα πεζοδρόμια και οι δρόμοι της Κέρκυρας και όλης της Ελλάδας.

ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ! ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΝ ΕΧΕΙ Ο ΛΑΟΣ!
Ή εμείς ή τα μονοπώλια! Δεν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όσοι υποστηρίζουν τέτοιες απόψεις είτε είναι αφελείς είτε λένε χοντρά ψέματα. Και στις δύο περιπτώσεις είναι επικίνδυνοι. Να μη ματώσει άλλο ο λαός προσπαθώντας να βρει έναν καλύτερο διαπραγματευτή και διαχειριστή του συστήματος. Η αποδοχή της διαπραγμάτευσης σε αυτές τις συνθήκες σημαίνει αποδοχή νέων μνημονίων, νέα μέτρα, διασφάλιση της κερδοφορίας των μονοπωλίων και των δανειστών. Όσο παραμένουμε μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο αναγνωρίζουμε το χρέος, όσο αποδεχόμαστε αυτή την πολιτική δε θα μπορούμε να αποτρέπουμε μέτρα και την εξαθλίωση. Θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε εμείς για να συνεχίζουν να πλουτίζουν μια χούφτα επιχειρηματίες.

Όσο υπάρχουν μονοπώλια δε θα υπάρχει ζωή και προοπτική!

Τα μέτρα που παίρνουν δε μειώνουν το χρέος. Άλλωστε με τα δικά τους στοιχεία το χρέος από 298 δις το 2009 θα φτάσει τα 352 δις το 2013. Και όλα αυτά μετά από δύο μνημόνια, μεσοπρόθεσμα προγράμματα και μέτρα ύψους 49 δις τα τελευταία 2 χρόνια. Την ίδια στιγμή οι 500 πιο κερδοφόρες βιομηχανικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα αύξησαν τα κέρδη τους από το 2010 στο 2011, δηλαδή μέσα στην πιο βαθιά κρίση, κατά 18,2%. Είναι ξεκάθαρο δηλαδή ότι όλα αυτά τα μέτρα είναι μέτρα στήριξης του κεφαλαίου. Γι’ αυτό το λόγο μας θέλουν σκλάβους με 400€ και ακατάπαυτη εργασία, χωρίς ωράριο, χωρίς δικαιώματα, ανέργους- μισοάνεργους -μισοεργαζόμενους, σύγχρονους ζητιάνους να παρακαλάμε για εργασία. Δεν τους φτάνει όμως μόνο η εξαθλίωση των εργαζομένων, θέλουν να ξεπεράσουν την κρίση τους πουλώντας και ότι έχει απομείνει από την δημόσια περιούσια. Στην Κέρκυρα έχουν βάλει στόχο να πουλήσουν το Λιμάνι και το Αεροδρόμιο, που μόνο ζημιογόνα δεν είναι, αλλά και τις δημόσιες εκτάσεις του Ερημίτη και του Ίσσου. Αν τους το επιτρέψουμε η καταστροφή του περιβάλλοντος αλλά και ο οικονομικός μαρασμός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα είναι τα πρώτα άμεσα αποτελέσματα. Η δημόσια γη είναι περιουσία όλων μας.
Έχουμε τη δύναμη να αντιστρέψουμε τους σχεδιασμούς τους!
Τρόικα, κεφαλαίο, ΕΕ και τα κόμματά τους δεν αλλάζουν. Είναι θέμα τιμής και προσωπικής ευθύνης για σένα ο μαχητικός αγώνας, η περηφάνια, η πίστη ότι θα νικήσεις. Όταν αποφασίσουμε ότι μπορούμε και πρέπει να παλέψουμε έχουμε και αποτελέσματα.
Για παράδειγμα, ήταν μία νίκη του ταξικού κινήματος, την εποχή που οι άνεργοι φτάνουν τους 1.500.000, η συνέχιση του επιδόματος ανεργίας για όσους εποχιακούς ξεκίνησαν να επιδοτούνται μέσα στο 2012, ή θα πάρουν έγκριση της ανεργίας τους μέχρι 31/12/2012. Δείχνει τη δυσκολία της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ να περάσει τα μέτρα, αλλά και την αποτελεσματικότητα των αγώνων του συνδέσμου των ξενοδοχοϋπαλλήλων που όλο το καλοκαίρι πάλεψαν να μην εφαρμοστεί ο ν.3986/2011 του μνημονίου. Άλλαξε θέση και στάση απέναντι σε αυτούς. Εμείς παράγουμε τον πλούτο, είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία, εμείς έχουμε τη δύναμη.
Η εργατική τάξη με τη συμμαχία της, με τους αυτοαπασχολουμένους, με τη φτωχή αγροτιά να παλέψουμε για τα δικά μας συμφέροντα. Να πάρουμε στα χέρια μας τον πλούτου που εμείς παράγουμε. Μας ανήκει!!! Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ 48ωρη απεργία 6 και 7 Νοέμβρη
ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 10.00 το πρωί στην πλατεία ΣΑΡΟΚΟ
ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 6.00 το απόγευμα στην πλατεία ΣΑΡΟΚΟ