Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Συνελεύσεις των Τοπικών Επιτροπών ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Διεξάγονται στο τριήμερο 16-18 Νοέμβρη οι συνελεύσεις των Τοπικών Επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο Νομό της Κέρκυρας, με αντικείμενο την πολιτική διακήρυξη και τις οργανωτικές αρχές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ενόψει της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης.
  «Τι είναι και τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ποιοι είμαστε, τι επιδιώκουμε, τι προτείνουμε, τι ζητάμε» επιγράφεται το κείμενο που...
(μαζί με εναλλακτικές προσεγγίσεις και τροπολογίες) έχει δοθεί για συζήτηση στις συνελεύσεις, και αναφέρεται στις βασικές ιδεολογικές, πολιτικές και προγραμματικές αρχές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στην πορεία της μετεξέλιξης και ενοποίησής του ως ενιαίου πολιτικού φορέα.

Η διαδικασία αυτή, εξωστρεφής, δημοκρατική και συμμετοχική, είναι στενά συνδεδεμένη με τα πολιτικά και κοινωνικά καθήκοντα της περιόδου. Είναι προσανατολισμένη στην ανάπτυξη αγώνων και αντιστάσεων απέναντι στην κυβερνητική πολιτική. Στην ανάπτυξη επίσης αλληλέγγυων δράσεων για να σταθεί όρθια η κοινωνία. Με πολιτικό στόχο τη συγκρότηση ενός μεγάλου πολιτικού κινήματος ανατροπής της μνημονιακής πολιτικής, που συγχρόνως θα είναι κίνημα που θα απαιτεί κυβέρνηση με πυρήνα την Αριστερά.

Οι συνελεύσεις των Τοπικών Επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο νομό Κέρκυρας έχουν προγραμματιστεί ως εξής:

·        Την Παρασκευή 16/11 και ώρα 7μμ, στην Πόλη της Κέρκυρας (γραφεία ΣΥΡΙΖΑ, Δονάτου Δημουλίτσα 116.
·        Το Σάββατο 17/11, το απόγευμα, στη Λευκίμμη.
·        Την Κυριακή 18/11 και ώρα 10:30πμ, στη Βόρεια Κέρκυρα, στο Σιδάρι (αίθουσα εκδηλώσεων Olympic).
·        Την Κυριακή 18/11 και ώρα 11:00 πμ, στη Δημοτική Ενότητα Μελιτειέων, στα Βραγγανιώτικα (Πολιτιστικό Κέντρο, πρώην Δημοτικό Σχολείο).

Μέσα στο επόμενο Σαββατοκύριακο 24–25 Νοεμβρίου, οι Τοπικές Επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλούνται να εκλέξουν και τους αντιπροσώπους για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στο τριήμερο 31 Νοέμβρη έως 2 Δεκέμβρη 2012.