Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Φούχτελ : Τρεις χιλιάδες Ελληνες κάνουν τη δουλειά χιλίων Γερμανών στους δήμους |

Ξεκάθαρα υπέρ των απολύσεων τάχθηκε ο εντεταλμένος της γερμανίδας καγκελαρίου, ο οποίος τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη απόκλιση ανάμεσα στον αριθμό εργαζομένων και στο φόρτο εργασίας, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις στους εταίρους που χρηματοδοτούν την Ελλαδα για αυτά τα ζητήματα.
Από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται, ο Χανς Γιοακίμ Φούχτελ ανέφερε «Υπάρχουν μελέτες και έρευνες που έδειξαν ότι για εργασίες όσον αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτούνται 3000 εργαζόμενοι στην Ελλάδα, ενώ στη Γερμανία...
 η δουλειά διεκπεραιώνεται με 1000 άτομα. Θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις, ιδιαίτερα στους εταίρους που χρηματοδοτούν διαδικασίες στην Ελλάδα, γιατί δεν γίνεται πιο αποτελεσματική εκμετάλλευση του εργατικού δυναμικού και να φανούν τρόποι πως θα μειωθεί ο αριθμός τους».
Υποστήριξε, πάντως, ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για να αντιμετωπιστεί η ανεργία ενώ έθεσε ως κεντρικό στόχο την μετεκπαίδευση των υπαλλήλων για να ανοιχθούν νέοι δρόμοι για όσους χάνουν τη δουλειά τους.
«Οι μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης δεν μπορούν να είναι αποτελεσματικές εάν δεν υλοποιηθούν. Για τους ανέργους θα πρέπει να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Το ζητούμενο είναι η μετεκπαίδευση. Όταν κάποιος χάνει τη δουλειά του να μπορεί να αναζητήσει νέους δρόμους, να προχωρήσει με νέο σκεπτικό» ήταν τα λόγια του Φούχτελ.
Υπογράμμισε, τέλος, τον σημαντικό ρόλο που καλείται να παίξει, πλέον, η Τοπική Αυτοδιοίκηση τονίζοντας «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένας θησαυρός που πρέπει να εκμεταλλευτούμε γιατί μέχρι τώρα το καθεστώς των ΟΤΑ και της Ευρώπης ήταν μόνο για θέματα χρηματοδοτήσεων. Τώρα η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να παίξει άλλο ρόλο».


Πηγή: iefimerida.gr