Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Συμφωνία της Lamda Development με τον τουρκικό όμιλο Dogus για τη Μαρίνα Φλοίσβου. Δημιουργείται κοινή εταιρεία για την εκμετάλλευσή της

ΠΗΓΗ:http://news24.gr
 Στον τουρκικό όμιλο Dogus θα περάσει σύντομα το 50% της Μαρίνας Φλοίσβου, μετά την υπογραφή στρατηγικής συμφωνίας με τη Lamda Development, του Ομίλου Λάτση.
Όπως προβλέπει η συμφωνία που υπογράφηκε την Παρασκευή, θα δημιουργηθεί κοινή εταιρεία, στην οποία κάθε όμιλος θα συμμετέχει με 50%.
Στη νέα εταιρεία θα εισφερθούν οι μετοχές που κατέχει η εταιρεία του Ομίλου...
Λάτση στη Flisvos Marina Holdings SA, που διαχειρίζεται τη μαρίνα Φλοίσβου.
Ο τουρκικός όμιλος Dogus, απασχολεί περίπου 30.000 εργαζόμενους και η περιουσία του είχε αποτιμηθεί στα τέλη του 2011 σε 89 δισ. δολάρια.
Διαθέτει 126 εταιρείες, που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως οι τράπεζες, το εμπόριο αυτοκινήτων, οι κατασκευές, ο τουρισμός, τα ΜΜΕ κ.α.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Δημοκρατία", ο συγκεκριμένος όμιλος είχε εκφράσει ενδιαφέρον για τη διαχείριση τεσσάρων άλλων μαρίνων στην Αθήνα, την Κέρκυρα, τη Λευκάδα και την Πελοπόννησο.

Η ανακοίνωση της Lamda Development "Μια στρατηγικής σημασίας συνεργασία υπογράφτηκε σήμερα μεταξύ της Lamda Development SA και της εταιρείας D-Marine Investments Holding B.V. του Ομίλου DOĞUŞ.

Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν στην υλοποίηση στρατηγικής συμμαχίας μέσω της δημιουργίας κοινής εταιρίας όπου θα κατέχουν η καθεμία 50% η οποία καταρχήν θα επενδύσει σε τουριστικές μαρίνες".