Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Τσίπρας: Ζήτησε από το Σόιμπλε κατοχικό δάνειο και κατάθεση Χριστοφοράκου

ΠΗΓΗ:http://www.left.gr/

Το θέμα του κατοχικού δανείου έθεσε στον κ. Σόιμπλε ο Αλ. Τσίπρας κατά τη σημερινή τους συνάντηση, ενώ ζήτησε από τη γερμανική κυβέρνηση να δώσει στην Αθήνα την κατάθεση του Γιώργου Χριστοφοράκου στη γερμανική δικαιοσύνη, ώστε,...
με τα νέα αυτά στοιχεία να προχωρήσει περαιτέρω η διερεύνηση του σκανδάλου Siemens.

«Δεν μπορείτε να μιλάτε για καλές σχέσεις των δύο χωρών, χωρίς να κάνετε βήματα σε αυτά τα δύο θέματα» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, χωρίς, ωστόσο, σε αυτή τη συνάντηση να λάβει κάποια συγκεκριμένη απάντηση από τον κ. Σόιμπλε, που άκουσε με μεγάλη προσοχή τα όσα του είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Στη συνάντηση ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ιδιαίτερα καυστικός στις απόψεις του για την πολιτική της τρόικας στην Ελλάδα, ενώ επισήμανε στον γερμανό υπουργό ότι για τις επενδύσεις, για τις οποίες κάνει συχνά λόγο το Βερολίνο, φταίει η ελληνική γραφειοκρατία και η ολιγαρχία, σημειώνοντας όμως ταυτόχρονα ότι «σε συνθήκες κατάρρευσης δεν μπορεί να υπάρχει ανάκαμψη και ανάπτυξη».

Από την πλευρά του ο κ. Σόιμπλε ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι εταίροι έθεσαν τους στόχους, όμως την ευθύνη για την επίτευξή τους, άρα και για το μίγμα των πολιτικών, έχει η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο της εθνικής κυριαρχίας, τηρώντας έτσι αποστάσεις από επιλογές των κυβερνήσεων, που υλοποίησαν και υλοποιούν το μνημόνιο.