Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Επιχείρηση εκφοβισμού και κατάλυση του ασύλου στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.- ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κέρκυρας: Οι προσπάθειες στοχοποίησης των κοινωνικών αντιδράσεων, θα πέσουν στο κενό

Με ιδιαίτερη σπουδή, η πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου (και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας) κα Σαλή-Παπασαλή έσπευσε να προκαλέσει επέμβαση της αστυνομίας και κατάλυση του πανεπιστημιακού ασύλου, απέναντι σε φοιτητές που απλά ζητούσαν συνάντηση μαζί της για να της επιδώσουν ψήφισμα σχετικό με...
 την τροποποίηση του εξαμήνου εξωτερικού και να την καλέσουν να τοποθετηθεί επί του θέματος.
 Με ιδιαίτερο ζήλο η αστυνομία ανταποκρίθηκε, προχώρησε σε προσαγωγή 30 περίπου φοιτητών, τους οποίους αντιμετώπισε περίπου ως εγκληματίες, πήρε φωτογραφίες και δακτυλικά αποτυπώματα, χωρίς όμως να μπορέσει να στοιχειοθετήσει καμία κατηγορία εναντίον τους, εφόσον δεν υπήρξε κανένα αδίκημα, ούτε καν πρόθεση κατάληψης του χώρου ή πρόκληση ζημιών.

Πρόκειται σαφώς για ένα ακόμη δείγμα της κυβερνητικής τακτικής, που στόχο έχει να τρομοκρατήσει το λαό και παράλληλα να τον αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Η λιτότητα, η επίθεση στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, τα μνημόνια, η εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η ατιμωρησία των κυκλωμάτων διαφθοράς και διαπλοκής, όλα αυτά για να «εδραιωθούν» χρειάζονται την εγκαθίδρυση ενός αντιδημοκρατικού και αυταρχικού κράτους, ενός πλέγματος εκφοβισμού και αστυνομοκρατίας, ενάντια σε κάθε φωνή διαμαρτυρίας, ενάντια σε όποιον διεκδικεί, ενάντια σε όποιον αμφισβητεί τις αντιλαϊκές επιλογές της τρικομματικής κυβέρνησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κέρκυρας καταγγέλλει την κατάλυση κάθε έννοιας δημοκρατίας, την καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου, την αναίτια αστυνομική επέμβαση στον πανεπιστημιακό χώρο.

Οι προσπάθειες του μνημονιακού τόξου των πολιτικών, οικονομικών και μιντιακών δυνάμεων να επενδύσουν στη στρατηγική της έντασης και της στοχοποίησης των κοινωνικών αντιδράσεων, έτσι ώστε, αδιαφορώντας για κάθε κόστος απέναντι στην κοινωνία και τη δημοκρατία, να προωθήσουν την υλοποίηση των επιταγών του μνημονίου, θα πέσουν στο κενό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα συνεχίσει με συνέπεια να υπερασπίζεται τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας και τις ανάγκες της. Θα συνεχίσει να εκφράζει τις αγωνίες του λαού, να υπερασπίζεται τη δημοκρατία, να αγωνίζεται για την ανατροπή της βάρβαρης λιτότητας που οδηγεί τη χώρα σε βαθιά ανθρωπιστική κρίση.