Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Η 1η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης, του προγράμματος για τη Διαχείριση της Παλιάς

Υπό την προεδρία του Δημάρχου Κέρκυρας και Προέδρου της Επιτροπής παρακολούθησης Γιάννη Τρεπεκλή,  πραγματοποιήθηκε... χθες το  η 1η Συνεδρίαση  της Επιτροπής Παρακολούθησης, του προγράμματος για τη Διαχείριση της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας (2012 – 2022),   στη συνεδριακή αίθουσα στο «Φαληράκι»

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο Δήμαρχος Κέρκυρας αφού αναφέρθηκε διαχρονικά στις προσπάθειες του Δήμου και του ΤΕΕ για την ένταξη της Παλιάς Πόλης, στο Κατάλογο των Μνημείων Πολιτιστικής  Κληρονομίας της UNESCO, επισήμανε την μεγάλη καθυστέρηση από πλευράς Υπουργείου Πολιτισμού και ειδικότερα της πολιτικής ηγεσίας,  για τη σύσταση του φορέα.  «Η σημερινή ημέρα» τόνισε ο κ. Τρεπεκλής «είναι σημαντική,  αφού με την σύσταση του φορέα, ξεκινάει ο συντονισμός των προσπαθειών για τη διαχείριση τη Παλιάς Πόλης και την παραμονή της στον κατάλογο πολιτιστικής κληρονομιάς». 
Στην συνέχεια  το σώμα αποφάσισε για την συγκρότηση Νομικού Συμβουλίου του Φορέα, και τη σύσταση ομάδας  διαχείρισης οικονομικών θεμάτων και σύνταξης προϋπολογισμού  έτους 2013.
Ακολούθησαν  ενημερωτικές εισηγήσεις από τους εκπροσώπους  των φορέων,  που συμμετέχουν στην Επιτροπή  και συνεχίστηκε   με συζήτηση, γύρω από θέματα, που πρέπει να συμπεριληφθούν  στις δράσεις για το 2013.
Στην πρώτη συνεδρίαση συμμετείχαν  όλοι  οι εκπρόσωποι  των φορέων,   που  απαρτίζουν  την επιτροπή  παρακολούθησης.