Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Ραιδεστινός:Τι περιμένουν οι αρμόδιοι της διοίκησης του Δήμου;

Είκοσι ημέρες έχουν περάσει περίπου από την κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (5/2/13) με αποκλειστικό θέμα την οριακή λειτουργία των σχολείων της Κέρκυρας εξ αιτίας των σοβαρών ελλείψεων εκπαιδευτικού...
προσωπικού, ακόμα και στο μέσο της σχολικής χρονιά.
Μια  συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από έντονο αγωνιστικό κλίμα, αφού όλες οι παρατάξεις, παρά τις επιμέρους διαφορετικές προσεγγίσεις, καταλήξαμε ομόφωνα στην υιοθέτηση της πρότασης των εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας για οργάνωση πανκερκυραικών αγωνιστικών δράσεων. Κοινή και η απόφαση να μεταβεί στην Αθήνα αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου με εκπροσώπους των φορέων της εκπαίδευσης για συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας ώστε να θέσουμε το μεγάλο θέμα της κατάστασης της εκπαίδευσης στην Κέρκυρα. Συνάντηση που, με τη θεσμική του βαρύτητα,  ανέλαβε να οργανώσει η Δημοτική Αρχή.
Δυστυχώς όμως η συνέχεια απέδειξε για μια ακόμα φορά τη συνηθισμένη κατάληξη τέτοιας μορφής διαδικασιών, όπου όλα συνήθως εξαντλούνται, στη συμφωνία όλων για τη σοβαρότητα του προβλήματος, στις εκατέρωθεν αγωνιστικές «κορώνες» και στην έκδοση μιας ομόφωνης απόφασης-ψηφίσματος. Ακόμα να προγραμματιστεί αυτή η περιβόητη συνάντηση.
Εκατοντάδες ώρες διδασκαλίας χάνονται κάθε μέρα… Τι περιμένουν οι αρμόδιοι της διοίκησης του Δήμου; Να τελειώσει η σχολική χρονιά;
Ή θα υλοποιηθούν οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου άμεσα, ή ας σταματήσει το Δημοτικό Συμβούλιο να παίρνει αποφάσεις που μένουν στα χαρτιά.