Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό από την Α. Παπαρήγα

 
Δεν είναι η πρώτη φορά που η φτωχομεσαία αγροτιά με τα μηχανήματα της βρίσκεται στους δρόμους σε όλη την Ελλάδα. Θύμα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) που κάθε χρόνο χειροτερεύει τη θέση της αγροτιάς και την καταδικάζει, σε φτώχεια και ξεκλήρισμα.
Η διαφορά που υπάρχει από τις προηγούμενες χρονιές, είναι...
ότι η φωνή της απόγνωσης είναι πιο δυνατή, δεν μπορούν να επιβιώσουν, δεν μπορούν να σηκώσουν άλλα βάρη. Δεν ζητούν, αν και θα ‘πρεπε, κάτι επιπλέον σε επιδοτήσεις ή ενισχύσεις.
 Διαμαρτύρονται με το δίκιο τους ότι με το νέο, το τρίτο μνημόνιο του 2013, επιβαρύνονται επιπλέον, καλούνται να πληρώσουν για την κρίση ενώ δεν ευθύνονται. Ωστόσο μέσα από νέους φόρους και χαράτσια που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση μόνο το 2013 τους αφαιρεί ένα δισεκατομμύριο ευρώ, ανεβάζοντας το κόστος παραγωγής σε απαγορευτικά επίπεδα. Οι συνέπειες βαριές, αφού με τις απελευθερωμένες αγορές από τις πολιτικές της ΕΕ, θα γίνουν ακόμα φτηνότερα τα ομοειδή εισαγόμενα προϊόντα και η καταστροφή των φτωχομεσαίων κληρούχων όσων έχουν απομείνει θα ‘ναι δεδομένη, αφού θα είναι ασύμφορο να παράγουν. Ήδη βιώνουν πρωτόγνωρη φτώχεια, ενώ χιλιάδες μικροαγροτών την τελευταία 10ετία ξεκληρίστηκαν, έφυγαν από το επάγγελμα. Στις διαμαρτυρίες για τη φτώχεια τους γνωρίζουν τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και τα αγροτοδικεία. Αυτή είναι η πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων προκειμένου να μείνουν μόνο οι μεγάλες καπιταλιστικές αγροτικές επιχειρήσεις.
 Οι προσπάθειες συκοφάντησης και αποπροσανατολισμού του αγώνα τους για κλειστούς ή ανοιχτούς δρόμους σε σχέση με τη μορφή πάλης, έχουν πέσει στο κενό. Έχουν πρωτοφανή συμπαράσταση από τους άλλους εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα, αφού όλοι τα ίδια βιώνουν, από τα απανωτά χαράτσια και τους βαρείς φόρους, που επιβάλλει η σκληρή, άγρια πολιτική σας.

 ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Πρωθυπουργός τι θα κάνει η κυβέρνηση προκειμένου να ικανοποιήσει τα άμεσα, δίκαια και ζωτικής σημασίας αιτήματα της αγροτιάς, όπως διατυπώνονται στο πλαίσιο των αιτημάτων που έχει επιδοθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για μείωση του κόστους παραγωγής, απαγόρευση κάθε κατάσχεσης και πλειστηριασμού της αγροτικής εκμετάλλευσης, κατάργηση των χαρατσιών και φόρων, δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κ,ά.


Η Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ
Αλέκα Παπαρήγα