Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Αναπτυξιακό Συνέδριο διοργανώνει στην Κέρκυρα η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Αναπτυξιακό Συνέδριο διοργανώνει στην Κέρκυρα η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για την νέα Προγραμματική περίοδο 2014-2020, την Παρασκευή 12 Απριλίου 2013.
Με το Συνέδριο αυτό ξεκινά ουσιαστικά η διαδικασία διαβούλευσης για την Αναπτυξιακή Στρατηγική της Περιφέρειας μετά την οποία θα....
 ακολουθήσει η εκπόνηση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού προγράμματος Ιονίων Νήσων 2014-2020. Να σημειωθεί ότι είναι το πρώτο από τα Περιφερειακά Αναπτυξιακά Συνέδρια που θα διοργανωθούν στις 13 περιφέρειες της χώρας.
Η θεματολογία του Συνεδρίου περιλαμβάνει αναφορά στους βασικούς άξονες που εμπεριέχονται στην νέα Ευρωπαϊκή στρατηγική «Ευρώπη 2020», λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες, ανάγκες  και δυνατότητες της νησιωτικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.  Θα συμμετέχουν σε αυτό εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των εμπλεκόμενων Υπουργείων, της Αυτοδιοίκησης, της ακαδημαϊκής κοινότητας, του συνόλου των πολιτικών, επιστημονικών, κοινωνικών, επιχειρηματικών και επαγγελματικών φορέων της Περιφέρειας. 
Την προηγούμενη μέρα, 11 Απριλίου 2013 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας με θέμα την «Έξυπνη Εξειδίκευση (RIS3) στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων» στην οποία θα μετέχει η υπεύθυνη της DG Regio για την ΠΙΝ κ. Bourdy, ειδικός εμπειρογνώμονας για το θέμα, τα μέλη του Δικτύου Έξυπνης Εξειδίκευσης της ΠΙΝ και επιχειρηματίες.
Τόσο το Συνέδριο όσο και η συνάντηση θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο Corfu Holiday Palace.
Το αναλυτικό πρόγραμμα και η θεματολογία του Συνεδρίου θα ανακοινωθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες μετά την οριστικοποίηση των εισηγητών.