Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΕΡΓΑΚ:ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΘΟΥΝ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ – ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΜΗΝΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.

 Φαίνεται ότι «ορισμένοι» θεωρούν τους εργαζομένους – άνεργους, σαν «παιδιά ενός κατώτερου θεού» ή σωστότερα σαν ανθρώπους «χωρίς δικαιώματα και χωρίς μέλλον» και κάπως έτσι τους αντιμετωπίζουν..
   Όπως συνεχώς και επίμονα ενημερώνουν εργαζόμενοι που εργάστηκαν στο πεντάμηνο πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων του Δήμου, έχουν περάσει πάνω από... δύο μήνες από την λήξη του προγράμματος (τελείωσε 15/2) και ακόμα υπάρχει οφειλή ενός σημαντικού, για ανέργους, ποσού (περίπου 300€). Επιπλέον εκκρεμούν και θέματα τακτοποίησης ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ, προκαλώντας διάφορα προβλήματα.
   Η ΕΡΓΑΚ καλεί δημόσια την εργοδότρια του πενταμήνου, την ΜΚΟ με το όνομα «Κοινωνία ίσων ευκαιριών» να εξοφλήσει άμεσα τους εργαζόμενους – άνεργους του πενταμήνου, δίνοντάς τους έτσι «μία ευκαιρία» να  κάνουν και αυτοί Πάσχα, με αυτά τα λίγα οφειλόμενα χρήματα. Να τους δώσουν αυτή την μόνη ευκαιρία… αφού τα περί «κοινωνίας ίσων ευκαιριών» με την γενικότερη έννοια, προκαλούν γέλιο σε κάθε πικραμένο και καλύτερα να τα αφήσουμε. Άμεση εξόφληση των ανέργων τώρα, πριν το Πάσχα. Δεν είναι «αίτημα» αλλά απαίτηση στοιχειώδους λογικής, ανθρωπιάς και ηθικής..
  Η ΕΡΓΑΚ καλεί, επίσης τον Δήμο της Κέρκυρας, στα εργασιακά αντικείμενα του οποίου εκτελέστηκε το πεντάμηνο, να παρέμβει. Καλούμε τον Δήμαρχο κ. Τρεπεκλή προσωπικά, σε άμεση παρέμβαση επίλυσης του προβλήματος. Θυμίζουμε στον κ. Τρεπεκλή τις διαβεβαιώσεις του προς τους συναδέλφους στο πρόγραμμα ότι «θα είναι κοντά τους» όταν τους συγκέντρωσε  στο Δημοτικό Θέατρο πριν την έναρξη του προγράμματος, τον περασμένο Σεπτέμβρη.  Ας τα θυμηθεί αυτά..έστω και τώρα..
  Η ΕΡΓΑΚ τέλος, καλεί τους συναδέλφους του πεντάμηνου σε αγωνιστική ετοιμότητα. Απέναντι στην «ελαστική απασχόληση», στην «εργασία της ζητιανιάς», απέναντι στις αμοιβές πείνας, απέναντι στην ανεργία, απέναντι στο εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα,  ορθώνεται το ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ:
ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΧΙ ΧΑΤΙΡΙ –
Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ.