Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Τι λέει το ΠΑΜΕ για τις εξελίξεις στο χώρο της Εκπαίδευσης

Οι εξελίξεις στην εκπαίδευση που δρομολογήθηκαν και υλοποιήθηκαν την τρέχουσα σχολική χρονιά ήταν ραγδαίες και τις βιώσαμε όλοι μας. Όμως δε θα σταματήσουν εδώ αφού ακόμα ακολουθούν:...

§        Συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων που ήδη έχει δώσει στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας για την Αθμια εκπαίδευση και αναμένονται για την Βθμια.
§        Απολύσεις δέκα χιλιάδων αναπληρωτών με τη νέα σχολική χρονιά.
§        Οι δήθεν πλεονάζουσες οργανικές θέσεις που θα οδηγήσουν σε αναγκαστικές μεταθέσεις και απολύσεις συναδέλφων.
§        Αξιολόγηση εκπαιδευτικών και αυτοαξιολόγηση σχολικών μονάδων.

Όλα αυτά έχουν ως στόχο την εφαρμογή του «νέου σχολείου της αγοράς» προσαρμοσμένο στα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρήσεων, με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ. Επίσης το τελευταίο διάστημα είχαμε και άλλες εξελίξεις:

§        Την επιστράτευση των εκπαιδευτικών και τις τρομοκρατικές απειλές της κυβέρνησης για τους απεργούς καθηγητές στην απεργία της 13η Ιούνη.
§        Το κλείσιμο της ΕΡΤ με επιβολή της κυβέρνησης του δόγματος «νόμος και τάξη» που δείχνει το μέλλον που επιφυλάσσουν για τους φορείς και τις επιχειρήσεις του Δημοσίου. 

Με βάση όλα τα παραπάνω, η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς σε σύσκεψη-συζήτηση για τον απολογισμό και τα συμπεράσματα από τους αγώνες που δόθηκαν και προγραμματισμό δράσης για τις νέες εξελίξεις και τη νέα σχολική χρονιά.

Πέμπτη και ώρα 7:00μ.μ. στο Art Café στον κήπο του Λαού.